kandallo webaruhaz logo

Facebook

Vízteres kandalló tűzterek

vizteres kandalloKezdjük talán azzal, hogy milyen esetekben is járunk jobban, ha voksunkat egy vízteres kandalló tűztér mellett tesszük le. Mint minden fűtési rendszer, úgy a vízteres kandalló tűzterek is rendelkeznek előnyökkel, illetve hátrányokkal, melyek ismeretében a vásárló sokkal könnyebben döntésre juthat, és könnyebben választhatja végül a saját igényeihez és otthona adottságaihoz leginkább passzoló szilárd tüzelésű, fűtési alternatívát. Nézzük akkor, hogy mik is az előbb említett előnyök, illetve hátrányok, melyekkel egy vízteres kandalló tűztér rendelkezik.Egy vízteres kandalló tűztér igazán kézenfekvő választásnak bizonyulhat, ha egy gáz, vagy vegyes tüzelésű kazánt szeretnénk lecserélni. Ebben az esetben ugyanis az otthon már valószínűleg rendelkezik a megfelelő hőátadáshoz szükséges radiátoros, vagy padlófűtés rendszerrel. Így nincs szükség a hő elvezetésének céljára egy külön rendszert beépíteni, mellyel időt és nem utolsó sorban pénzt spórolhatunk meg. A vízteres rendszerek egyik legnagyobb előnye azonban, hogy valamivel optimálisabb hőátadásra képesek, mint egy légfűtéses változat, hiszen ha mondjuk a kandalló tűzterében a tűz kialszik, a radiátorokban keringő víz még akkor is huzamosabb ideig képes melegen tartani a lakást.


Ezen kívül a vízteres kandalló tűzterek mellett szól az is, hogy valamivel könnyebben használhatóak egy nagyobb alapterületű ingatlan elsődleges fűtőrendszerként, mint légfűtéses társaik. Sőt egy nagyobb hőcserélő rendszer esetén, vagyis ha a vízköpeny mellé egy komolyabb puffer tartályt is beépítünk, akkor egy vízteres kandalló arra is kiváló lehet, hogy a lakás használati meleg vizét is annak segítségével állítsuk elő. Perszer erre csak a nagyobb teljesítményű vízteres kandalló tűzterek lehetnek alkalmasak.


Ha egy újonnan épülő ingatlanról van szó és nem szeretnénk, hogy a radiátorok túl sok hasznos terültet foglaljanak el a helyiségek falaiból, illetve egy padlófűtés rendszer kiépítésére nincs lehetőség, akkor jobban járhatunk egy légfűtéses változattal. Kiegészítő fűtési alternatívaként a vízteres kandalló tűzterek szintén nem számítanak a legoptimálisabb választásnak.

Vízteres kandalló tűztér kínálatunk


Szeretne többet tudni az általunk forgalmaztott vízteres kandalló tűzterekről? Keressen minket elérhetőségeinken.

Vissza