kandallo webaruhaz logo

Facebook

Légfűtéses kandalló tűzterek

legfuteses kandalloEgyre többen vannak, akik a légfűtéses kandalló tűzterek mellett teszik le voksukat, ha egy szilárd tüzelésű rendszer beépítéséről van szó, hiszen számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, melyekkel a vízteres változatok nehezen vehetik fel a versenyt. Sokan úgy gondolják, hogy a légfűtéses kandallók kizárólag másodlagos, kiegészítő fűtésként állják meg helyüket. Ez azonban egy tévhit, hiszen levegőlevezető csatornák kiépítésével a kandalló által termelt hő könnyedén elvezethető az épület távolabbi szegleteibe is.
Az ilyen légelvezető rendszereknek két típusa létezik, gravitációs és ventilációs. A nevükből nyilván nem nehéz kitalálni, hogy mi is működésük alapelve. A gravitációs légcsatornák, akkor lehetnek hatékonyak, ha a légfűtéses kandalló tűztér egy több emeletes ingatlan földszintjén helyezkedik el és a meleg levegőt az emeleti helyiségekbe szeretnénk eljuttatni. Persze az ilyen rendszerek is kombinálhatóak ventilációs légcsatornákkal, melyek esetén a levegő áramlását ventilátorok biztosítják. A légfűtéses kandalló tűzterek esetén, pont a légcsatorna rendszernek köszönhetően, a hőáramlás szabályozása az épületen belül sokkal egyszerűbb, mint a vízteres rendszerek esetében. Azonban a légcsatornáknak van néhány hátránya is. Ezek sajnos nem csak a meleg levegő képesek továbbítani a helyiségek között, hanem a kellemetlen szagokat, illetve a zajokat is, valamint tisztán tartásuk is valamivel bonyolultabb.


Természetesen egy légfűtéses kandalló tűztér esetén ilyen légcsatornák kiépítésére csak akkor van szükség, ha az épület nagyobb alapterülettel rendelkezik, illetve a fűtendő helyiségek szeparáltak. Egy kisebb ingatlan esetén, ha a légfűtéses kandalló tűztér a lakás központi helyére kerül, akkor csak nagyon minimális hosszúságú csatornarendszer kiépítésére lesz szükség. Sőt előfordulhat, hogy ezzel nem is kell bajlódni, hiszen a sugárzási tartományban leadott hő is elegendő lesz arra, hogy az egész lakást felfűtse. Ha egy újonnan épülő ingatlanról van szó, és nem szeretnénk hogy a fűtőtestek túl sok helyet foglaljanak, akkor egy légfűtéses kandalló tűztér lehet az optimálisabb választás. A légcsatornák kiépítése ráadásul kevesebb macerával járhat, mint a vízteres rendszer kiépítése. Persze, ha egy korábbi, vízteres kazánt szeretnénk lecserélni, akkor anyagilag jobban járhatunk egy vízteres kandallóval. Van még egy indok, mely a légfűtéses kandalló tűzterek mellett szól. Az ilyen tűzterek begyújtás után valamivel gyorsabban képesek felmelegíteni otthonunkat, hiszen nincs hőcserélő rendszer, vagyis közvetlenül melegítik a lakás levegőjét.


Légfűtéses kandalló tűztér kínálatunk


Szeretne többet tudni az általunk forgalmazott légfűtéses kandalló tűzterekről? Keressen minket elérhetőségeinken.

Vissza