kandallo webaruhaz logo

Facebook

Pelletes kályha

pellet kalyhaA pelletes kályhák számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, melyek miatt egyre népszerűbb fűtési alternatívának számítanak azok körében, akik szilárd tüzelésű rendszert szeretnének beépíttetni otthonukba. Ezen előnyök egyértelműen a tüzelőanyagnak, vagyis a pelletnek köszönhetőek. De mi is a pellet és miben rejlik fűtéstechnikai ereje? A pellet ugye egy faipari hulladékokból, préselés útján előállított tüzelőanyag. Mivel hulladékból készül, ezért sokkal környezetbarátabb alternatívát kínál. A préselés technikájának köszönhetően a pellet fűtőértéke magasabb, mint a legtöbb szilárd tüzelőanyagé, hamutartalma azonban jóval alacsonyabb, nagyjából 0,6- 2 % között van.


A pelletes kályhák legtöbb előnye ezen különleges tüzelőanyagnak köszönhető. Egyrészről egy sokkal kényelmesebben üzemeltethető fűtéstechnikai eszközzel gazdagodhatunk, ha egy pelletes kályha mellett döntünk, hiszen a pellethez már valóban "konyhakész állapotban" juthatunk hozzá. Nem kell a tüzelőanyag aprításával bajlódni, és a tűzre sem kell raknunk, hiszen csak feltöltjük a pelletes kályha tartályát, mely akár egy egész napra elegendő fűtőanyagot képes biztosítani a kályha számára. Hogy a pelletes kályhák mennyi ideig képesek üzemelni egyetlen feltöltéssel? Ez sok tényezőtől függ kezdve a pelletes kályha tartályának méretéről, annak teljesítményén át, egészen a beállított fogyasztásig. Az átlagos pelletes kályhák, mondjuk 9 kW-os teljesítmény mellet, nagyjából 1-1,5 kg pelletet használnak fel egy óra alatt. Tehát, ha a kályha tartálya mondjuk 20 literes, akkor 15-20 óráig képes üzemelni egyetlen feltöltéssel.


A pelletes kályhák mellett azonban nem csak kényelmesebb üzemeltethetőség szólhat, hanem a tisztaság is. A tartály pellettel való feltöltése sokkal kevesebb koszolással jár, mintha rendszeresen rá kellene dobni pár hasáb fát a tűzre. Emellett a jó minőségű pellet hamu tartalma igen alacsony, vagyis a pelletes kályhák sokkal ritkábban szorulnak a tűztér, vagy a hamutartály kitakarítására.

Pelletes kályha kínálatunk


Szeretne többet tudni az általunk forgalmazott pelletes kályhákról? Keressen minket elérhetőségeinken.

Vissza