kandallo webaruhaz logo

Facebook

A legextravagánsabb kandalló

Sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy bár egy kandalló elsődleges feladata biztosítani otthonunk számára a szükséges meleg levegőt, mégis egy olyan berendezési tárgyról beszélünk, mely kinézetével és stílusával alapvetően képes befolyásolni a helyiség hangulatát.

 

Nyilván a külső egy kandalló esetében nem lehet elsődleges szempont. Legalább is, ha valóban hatékony fűtési alternatívára vágyunk. A teljesítmény, a méret, az alapanyag és számos technika paraméter jó esetben sokkal előrébb való kell hogy legyen, mint a kandalló megjelenése. Azonban, ha valóban olyan kandallót szeretnénk, mely képes az egyedi hangulat megteremtésére lakásunkban, akkor természetesen nem vehetjük félvállról a berendezés kinézetét sem.


Erre hívta fel nem rég a figyelmet egy török lakberendezési dizájn stúdió, a Nuvist Designe, akik már-már művészi szintre emelték a kandalló építészet „szakmáját”. Az egyedileg tervezett tűztér külső borítására egy hőálló, hullámos ívekkel ellátott burkolat került, mely hihetetlenül harmonizál a kandalló belsejében táncoló lángokkal. Ezt a hatást tovább fokozza a kandalló nyílás formája extravagáns formája, mely azonban kicsit megnehezítheti a kandalló tüzelővel való ellátását. Az egyedi és különös megjelenés mellett pedig a tűztér teljesen működőképes, tehát nem csak egy látványkandallóról van szó, hanem egy olyan berendezésről, mely elsődleges fűtési rendszerként is megállja a helyét.

kandallo muveszet1


kandallo muveszet1


kandallo muveszet1

Megosztás
Vissza