kandallo webaruhaz logo

Facebook

Ha más nincs, akkor elektromos kandalló

Rengetegen vannak olyanok, akik bár szeretnék becsempészni otthonunkba a lobogó tűz meghitt és családias hangulatát, de erre a megfelelő füstelvezető rendszer hiánya, vagy az otthonuk egyéb paraméterei miatt nincs lehetőségük.

 
Az elektromos kandallók az ilyen helyzetekben kiváló alternatívát kínálhatnak, és úgy élvezhetjük a kandallóban pislákoló tűz látványát, hogy még csak kéményre sem lesz szükségünk. Persze rengetegen vannak, akik nem, mint kényszer alternatívát választják az elektromos kandallókat, hanem szándékosan ilyen "dizájn elemek" használatával szeretnék színesíteni otthonukat. Ezekkel ugyanis csupán egy dolgunk van: hogy élvezzük a tűz hangulatát. Nem kell törődnünk a tűztér rendszeres tisztításával, vagy éppen a tűzifa felaprításával, hiszen az elektromos kandallók üzemeltetéséhez semmi másra nem lesz szükségünk csak elektromos áramra. Tehát nincs fúrás-faragás, nem a kell telepítéssel bajlódni, csupán csatlakoztatjuk a kandallót az elektromos hálózathoz és már kész is.


Mivel az elektromos kandallókban nem valódi tűz, hanem annak imitációja "pislákol", ezért értelemszerűen égésgázok sem keleteznek, tehát semmilyen füstelvezető rendszerhez nem kell azt csatlakoztatnunk. Ráadásul az elektromos kandallók nagyon könnyen mozgathatóak, így egyszerűen átpakolhatjuk őket a lakás egyik végéből a másikba, ha éppen olyan kedvünk van. És, hogy mennyire is élethűen képesek imitálni a lángokat az ilyen elektromos kandallók? Mondhatni tökéletesen, hiszen olyan részletes kis kiegészítők is helyet kapnak a tűztérben, mint a műanyagból készült fahasábok, vagy éppen széndarabok.


És talán sokak számára meglepő, de az ilyen kandallók még valamekkora hő leadására is képesek. Egy átlagos elektromos kandalló 1,5-2 kW hőteljesítményre képes, mely persze nem túl sok, de egy kisebb helyiség felfűtésére már önmagában is alkalmas lehet. Persze azzal azért számolnunk kell, hogy az elektromos árammal való fűtés nem feltétlenül a legköltséghatékonyabb alternatíva, így ha nem szeretnénk áram számlánkat jelentősen megnövelni, akkor ne fűtésre, csak az egyedülálló hangulat megteremtésére használjuk elektromos kandallónkat. Ezt pedig könnyen megtehetjük, hiszen a legtöbb készüléken egyetlen gombnyomással kikapcsolhatjuk a fűtési funkciót.


Mondjuk, aki egy elektromos kandalló mellett dönt, azt ez annak látványa miatt teszi, és valószínűleg nem ezzel akar majd fűteni. És a látvány nem csak az imitált tűzre értendő, hanem a kandalló egész megjelenésére. Ma már egész sokféle elektromos kandalló közül választhatunk, így valóban könnyű olyan darabot találni, mely otthonunk stílushoz és saját igényeinkhez is passzol. Kapni olyan elektromos kandallókat, melyek már burkolattal vannak körbeépítve, vagy éppen egy régi, öntöttvas kályha hatását keltik. Léteznek a modern lakások miliőjéhez passzoló, falra akasztható, vagy éppen egy LCD tévéhez hasonló darabok is, sőt olyan elektromos kandallóval is találkozhatunk, mely egyben egy nagyon praktikus szekrény is.

Megosztás
Vissza