kandallo webaruhaz logo

Facebook

Az intelligens kandallókról

Manapság az ember a kényelem megszállottja úgymond. Mindenki igyekszik magát olyan eszközökkel körül venni, amik nagyban megkönnyítik életüket. Ennél fogva talán nem is meglepő, hogy az okos telefonokat is alkalmazzák a kandallók körében is.

Okos telefonnal ezeket az okos kályhákat bármikor el lehet érni. Pár parancs megadásával már meleget is lehet teremteni a házban vagy szabályozni azt. Ebben a megoldásban rengeteg lehetőség rejlik. Például ott vannak a pellettel működő kandallók. Egy ilyen kandallónál nagy előny az, hogy emberi beavatkozás nélkül szinte egész nap tud üzemelni.

Gondoljunk csak bele mi lenne, ha az okos kandalló jelezni tudna valahogy nekünk, hogy lassan kifogy a pellet és után kéne tölteni. Ez egy nagyszerű dolog lenne nem? Bizony ám, és meg is valósítható okos telefonnal. Hát nem nagyszerű ez a mai technológia? Sőt még tovább is lehet ezt fokozni főleg úgy, hogy a jövő már az okos házaké. A kandallók csak többre és még többre lesznek majd képesek. Elsőre ijesztő, de előbb-utóbb eljönnek majd a tanulni képes kandallók is. Miről is van itt szó? Hát arra, hogy a kandalló képes lesz más háztartásbeli eszközökkel kommunikálni és képes lesz arra, hogy úgymond „megtanulja” mikor vagyunk és mikor nem vagyunk otthon.

Ez miért is lehet hasznos? Gondoljuk csak bele fáradtan hazamegyünk a munkából és nem kell azzal bajlódni, hogy a hideg helyiséget feljebb melegítsük, hisz a kandallónk már előre tudja, hogy mi otthon vagyunk és már előre meg tette azt helyettünk.
Megosztás
Vissza