kandallo webaruhaz logo

Facebook

A légfűtéses kandallók

Kicsit vizsgáljuk meg milyenek is a légfűtéses kandallók. A mai légfűtéses kandallók teljesítményben már simán képesek felvenni a versenyt a vízteres kandallókkal. Aki úgy gondolja, hogy a légfűtéses kandallók, még mindig csak kiegészítő fűtésként állják meg a helyüket a lakásban az nagyot téved.

Mondjuk egy kisebb nyaraló esetében, ahol lehet csak egy helyiséget kell fűteni ott a vízteres kandallók feleslegesek. Ott sokkal érdemesebb légfűtéses rendszert kiépíttetni. Természetesen ezt nem azt jeleni, hogy másik helyiséget ne lehetne ezzel a megoldással fűteni, igen is van rá lehetőség.

Falba épített légcsatornákkal oldják meg ezt a problémát. Ezekben a légcsatornákban lévő levegőmozgást segítő ventilátorok azonban zajosak lehetnek. A zajokon kívül kellemetlen szagok is eljuthatnak a lakás egyes részeibe. Mindent összevéve ez léfűtéses rendszert sokkal olcsóbb kiépíttetni mint egy vízteres rendszert. Nem is beszélve arról, hogy ez a rendszer közvetlen és nem közvetve melegíti fel a levegőt. Így sokkal gyorsabban képes felmelegíteni az adott helyiséget. Hátránya viszont, hogy sokkal hamarabb kis is hűl a lakás.

A legnagyobb hátránya talán ennek a rendszernek, hogy a vizet viszont nem melegíteni fel nem úgy mint a vízteres rendszer. Bár köpenyt és puffertartályt ezekhez is építhetünk de ez jelentősen csökkentené a levegő oldalon leadott hő mennyiségét.
Megosztás
Vissza