kandallo webaruhaz logo

Facebook

Öntvény legyen vagy lemez?

Aki kandallót szeretne vásárolni, annak rengeteg szempont alapján kell döntenie, hogy milyet is szeretne. Példának okáért nem utolsó szempont, hogy milyen anyagból legyen a kandalló tűztere.

De mi is a választék ebből? A kandalló tűztere lehet öntvényből vagy lemezből. A lemezből készült tűzterek sokkal szélesebb forma- és méretbeli kínálat van jelen a piacon. A mai látvány kandalló tűzterei közül szinte mind lemezből készülnek kivétel nélkül.

Természetesen az ilyen típusú kandallóknak is meg van a maga hátrányuk. Ezek kevésbé képesek ellenállni a hőhatásoknak, ezért minden esetben samott vagy vermikulit elemek alkotják ezek belső szigetelését. Ezek a szigetelések sem örök életűek, mert időnként cserére szorulnak.

Még ami említésre méltó nagy hátrány lehet talán az, hogy nehezebben képesek felmelegedni, mint az öntvényből készült társaik. Az öntvény tűzterekről már tudjuk, hogy gyorsabban melegednek és hogy anyaguk sokkal ellenállóbb. Hátrányuk pedig pont az, hogy nem igazán engednek meg széles méret- és formaválasztékot.

Az öntvénytűzterek ár is elég magas. Ugyanakkor ezért a magas árért egy hosszabb élettartamú tűzteret is kapunk. Természetesen ez nem zárja ki azt, hogy a lemezesekből ne lehetne minőségi anyagből készülteket vásárolni a piacon. Az hogy melyik fajtát érdemes megvenni az csak is az egyedi ízlésünk és főként a pénztárcánk határozzák meg.
Megosztás
Vissza