kandallo webaruhaz logo

Facebook

Kéményünk felújítása

Az egyik legnagyobb probléma manapság, hogy a kémények mondhatni siralmas állapotban vannak. Előbb-utóbb mindenki szembesül a kémény felújítás problémájával. A rossz állapotú kémények esetén megnőhet a szén-dioxid mérgezés veszélye is.

Kéményünkről tudni kell, hogy sokkal több egy egyszerű csőnél, melynek egyedüli feladata, hogy kivezesse a tüzelőberendezésből keletkezett füstöt. A gyártók elég sok garanciát adnak általában termékeinkre, de mindenki tudja, hogy semmi sem örök létű.

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mi is vezethet a kémény gyors állagromlásához. A füstgázból elkezd kicsapódni a nedvesség a kémény belső falán. Ez a lecsapódó nedvesség igen savas állagú, így a nem megfelelő alapanyagból készült kémény szerkezete ezen nedvességnek köszönhetően jelentősen állagromlásnak indulhat. Ezt a problémát két módon lehet kiküszöbölni.

Az egyik megoldás, ha a füstjáratot egy szigetelő réteggel vesszük körbe. A másik megoldás, hogy magát a járatot tesszük ellenállóbbá ezen savas nedvesség ellen. Erre kiváló védelmi lehetőséget nyújtanak a samottból, valamint speciális kerámiából készült béléscsövek. A szerelt, előgyártott kéményeknek pont ezért magas az élettartama, mert mind a két megoldást használják. Ezek esetében nem kell attól tartani, hogy majd a savas hatás majd kárt tesz a kémény szerkezetében.

Ha azonban hagyományos, falazott kémény van otthon, akkor idővel szembe kell nézni azzal a problémával, hogy előbb azt a kéményt fel kell újítani.
Megosztás
Vissza