kandallo webaruhaz logo

Facebook

Blog

Botrányos helyzet kéményfronton

Hiába a komoly szabályozás, a sok elriasztó baleset, melyekről a hazai média a fűtési szezonban nap mint nap beszámol, legtöbb honfitársunk mégis félvállról veszi a kémények megfelelő karbantartásának kérdését.

Bővebben

A legfontosabb kandalló stílusok

Már több cikkben is megvizsgáltuk azt, hogy milyen csoportokra oszthatjuk a kandallókat hőátadás, tüzelőanyag, vagy éppen alapanyag szempontjából. Egy fontos aspektusból azonban még nem vizsgáltuk meg ezen tüzelőberendezéseket. Nézzük tehát, hogy milyen változatokról beszélhetünk a kandalló stílusát tekintve.

Bővebben

Hogyan születtek az első kandallók?

A tűz amellett, hogy képes melegen tartani minket a téli hidegben, elkészíthetjük vele ételeinket, már a kezdetektől fogva közösségépítő szereppel is bírt. Az emberek a tűz körül összeülve beszélték meg esténként a nap eseményeit, így a tűz sok esetben egy közösség lelkeként is funkcionált.

Bővebben

A legextravagánsabb kandalló

Sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy bár egy kandalló elsődleges feladata biztosítani otthonunk számára a szükséges meleg levegőt, mégis egy olyan berendezési tárgyról beszélünk, mely kinézetével és stílusával alapvetően képes befolyásolni a helyiség hangulatát.

Bővebben